Zendelingen Debriefing

YWAM Excelling Leaders richt zich op het aanmoedigen en toerusten van zendelingen en hun gezinnen.

-104.819801
Zendelingen Debriefing
Verenigde Staten
Amerika's
38.835220
-104.819801
Zendelingen Debriefing
Verenigde Staten
Amerika's
-104.819801
Over dit project

Ons doel is zendelingen begeleiden in hun debriefing en het aanreiken van handvatten, zodat ze met voldoende veerkracht effectief zijn (en blijven!) in de bediening waartoe God hen geroepen heeft.

Het is zo de moeite waard om zendelingen te begeleiden in (levens-)veranderingen met re-entry (terug keer naar paspoort land) en te investeren in zendelingen die “opgeladen” en verfrist terugkeren naar het zendingsveld.
Zodra zendelingen (-gezinnen) bij ons aankomen voor een debriefing retraite geloven wij dat God hen op een speciale manier ontmoet en herstel geeft."

Tijdens een debriefing met zendelingen staan we stil bij de dingen die gebeurd zijn op het veld. Waar het om gaat is het bekijken en terughalen van ingrijpende gebeurtenissen (de impact) en dit wordt aan de hand van een “tijdslijn” (levens pad) door de zendeling zelf verteld.

Het is zo belangrijk dat zendelingen "hun verhaal doen" en zich gehoord en begrepen voelen. Het proces waar ze doorheen gaan geeft bevrijding, vernieuwing en vooruitgang.  Het is prachtig om te zien hoe zendelingen na 9 daagse retraite weer vertrekken. Ze hebben een bepaalde periode of gebeurtenis afgesloten en duiken met nieuwe veerkracht een nieuw seizoen in. Eigenlijk is zo'n debriefing voor iedereen wel eens goed en een echte aanrader.

Jolanda is een persoonlijke ""Missionary debriefer” en zij werkt met JmeO Excelling Leaders. Excelling leaders richt zich op het aanmoedigen en toerusten van zendelingen en hun gezinnen. Jolanda is o.a. betrokken met het ""Radiant Life Retreat”. Ongeveer 4 keer per jaar werkt zij als debriefer mee aan deze 9 daagse retraites.

Jolanda Blevins-Karelse
Project Werkers

Jolanda heeft in 1996 een DTS op Heidebeek gevolgd en daar tevens ook haar man Rodney (uit Arizona) ontmoet. In 1997 zijn Rodney en Jolanda getrouwd en als staf op Heidebeek begonnen. Voor 3,5 jaar zijn ze als Heidebeek "veldstaf" uitgezonden geweest naar Bosnië en Herzegovina. (Church planting/Humanitair werk) Ze hebben twee prachtige dochters, Lisa & Sarah, op Heidebeek gekregen. Na Jolanda's ervaringen op ""het veld"" in Bosnië is ze in 2004 gaan werken in Member Care, het pastorale team en het Staff Care & Development team op Heidebeek. Haar hart voor ""Zendelingen zorg"" is daar gegroeid. In 2013 is Jolanda met haar gezin voor JmeO naar Colorado Springs in Colorado verhuisd. Uiteindelijk is ze al snel met het team van JmeO Excelling Leaders in Michigan gaan werken als ""zendelingen debriefer"". Ze reis geregeld naar Michigan voor 9 daagse Radiant Life debriefing retraites. Het is een voorrecht zendelingen te mogen begeleiden.

Stuur ons een bericht/bemoediging
Website
jolanda@excellingleaders.org

Geef aan dit project

Steun het zendingswerk van Zendelingen Debriefing.