Tragisch bus ongeluk Tanzania

Tot ons grote verdriet zijn 11 van onze dierbare zendingswerkers overleden als gevolg van een tragisch verkeersongeluk in Tanzania.

Redactie
February 29, 2024
5 min read
 leestijd

Een brief van Darlene Cunningham (Arusha-tragedie):
ywam.nl/nieuws/een-brief-van-darlene-cunningham-arusha-tragedie

26 februari 2024, 20:00 uur HST — Update #7

We zijn ongelooflijk dankbaar voor de vrijgevigheid van zovelen van jullie van over de hele wereld. YWAM-zendelingen hebben hun zakken leeggemaakt om te helpen en zijn vergezeld door nog veel meer onbaatzuchtige donaties om mensen ter plaatse te helpen. We schatten dat zelfs na de verzekering  met alle verwachte kosten ongeveer $350.000 nodig is. Als u zich onder gebed geleid voelt om te geven, kunt u de volgende link gebruiken:

Geef hier

We blijven onze geliefde YWAMers ter plekke in Tanzania in gedachten houden die met deze hartverscheurende tragedie te maken hebben. Te midden van zoveel logistiek, zoals begrafenissen, reizen naar het ziekenhuis, het omgaan met medische evacuaties en moeilijke omstandigheden, worden ze nog steeds geconfronteerd met hun eigen trauma en verdriet. Ze zijn zo sterk en moedig. Andere leiders van de missie arriveren en verzamelen zich rond degenen die midden in dit alles zitten. We zouden het fijn vinden als u met ons mee bidt terwijl we de gebedsverzoeken met u delen die we zojuist een paar minuten geleden van hen hebben ontvangen.

Specifieke gebedsverzoeken voor Tanzaniaans busongeval:

Bid alstublieft voor de mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen en in kritieke toestand verkeren en met betere zorg naar een ander ziekenhuis moeten worden overgebracht. Bid dat hun transport soepel en zonder complicaties verloopt. Bid dat hun toestand zich stabiliseert.

Bid voor degenen in het ziekenhuis die in stabiele toestand verkeren. Ook al zijn ze buiten gevaar, ze hebben pijn en hebben gebed nodig voor een snel herstel.

Bid voor de kinderen en echtgenoten van degenen die zijn overleden. De kinderen hebben hun vader of moeder verloren en moeten nu zonder hen opgroeien. Bid voor het rouwproces en dat mensen voor hen zorgen. Er wordt gezegd dat de eerste 36 uur na een trauma de toon zetten voor de komende jaren. Wij vragen u te bidden dat mensen hen zullen omringen en hen door deze eerste dagen en weken heen zullen helpen. Bid dat ze de steun van de YWAM-familie nu en in de komende jaren zullen ervaren. Bid dat ze niet verbitterd zullen raken tegenover God vanwege het plotseling overlijden van hun dierbaren.

Bid voor ons crisismanagement team. Ze doen fenomenaal werk door dag en nacht te werken, voor de gewonden te zorgen, families te ondersteunen en de lichamen terug te brengen naar hun land (8 verschillende landen).

Er moet veel georganiseerd en gecommuniceerd worden. Bid voor duidelijke communicatie. Bid tegen verwarring in deze kwetsbare situatie om onnodige pijn en moeilijkheden te voorkomen. Bid voor de samenwerking met de politie, de overheid en verschillende ambassades van de thuislanden, zodat dit soepel en zonder problemen zal verlopen.

Bid voor de landen van de mensen die zijn overleden of die in het ziekenhuis liggen. Al degenen die stierven waren leiders van projecten, trainingscentra en bedieningen. Het is een grote klap voor onze missie, vooral voor het continent Afrika, het Midden-Oosten en Europa.

Bid dat er veel vrucht zal voortkomen uit deze tragische sterfgevallen en dat Jezus alle eer zal krijgen. We bidden dat we als missie niet zullen terugdeinzen uit angst dat zoiets als deze of een andere tragedie opnieuw zou kunnen gebeuren. We bidden specifiek dat het werk dat is gedaan door degenen die zijn overleden niet zal worden gestopt, maar door anderen zal worden voortgezet. Dat we zelfs een grote beweging van missies naar deze landen zien.

De mediacontactpersonen zijn voorlopig:

Johnny Gillespie (johnny.gillespie@uofnkona.edu) +1 (808) 345 4117
Julie McLaughlin (julie.mclaughlin@ywamships.net) +1 (808) 315-2827
Joe Portale (joe.portale@uofnkona.edu) +1 (808) 756-6475 WhatsApp)

25 februari 2024, 11:30 uur HST — Update #6

Met de rimpelingen van het moeilijke nieuws van de dood van 11 YWAMers bij een verschrikkelijk verkeersongeval in Tanzania, zijn onze gebeden bij de familie en vrienden van de overledenen. Er zijn nog vijf gewonden in het ziekenhuis en nog twee mensen in kritieke toestand die in gebed moeten worden gebracht. Wij danken de Heer dat een van de opgenomen personen, Isaac B., is ontslagen om naar huis terug te keren. (Vanwege veiligheidsredenen kunnen we de volledige namen niet vrijgeven).

Lokale en internationale leiders van YWAM komen bijeen om het team ter plaatse te ondersteunen, dat nu wordt geconfronteerd met veel details van repatriëring, medische evacuatie, gezinsondersteuning, begrafenisregelingen en vele andere logistieke zaken. Wij nodigen u uit om te helpen met deze uitgaven door de mogelijkheid te bieden om op de volgende link te doneren. De geschatte kosten van al deze regelingen bedragen ongeveer $ 350.000. Dank aan degenen die al een bijdrage leveren. Deel deze link gerust met anderen.

Geef hier

Bedankt voor het helpen verlichten van de financiële lasten voor degenen die het gewicht dragen van dit aanzienlijke verlies voor onze familie in Afrika. Uw voortdurende gebeden en gevoeligheid worden zeer gewaardeerd.

25 februari 2024, 8:00 uur HST — Update #5

Velen van u hebben nu waarschijnlijk gehoord van de tragedie die op 24 februari in Arusha plaatsvond. Leiders en studenten die betrokken waren bij het Executive Masters Programma waren op excursie met andere lokale YWAMers. Eén minibus werd aangereden en overreden door een grote vrachtwagen met falende remmen.

Met grote droefheid bevestigen wij dat vrienden en collega's zijn overleden. Hieronder staan ​​de namen van degenen die bij de Heer zijn, en om veiligheidsredenen zijn hun volledige namen en nationaliteiten vertrouwelijk gehouden.

Claire M.
Zebulon T.
Emmanuel D.
Vicente K.
John M.
Blaise G.
Ik E.
Andreas D.
Chimene D.
Lova R.
Lordienne N.


Degenen die momenteel in het ziekenhuis liggen en in kritieke toestand zijn:

Mathurin B.
Joëlle Z.


Degenen die in het ziekenhuis liggen en in stabiele toestand zijn, zijn:

Paul Dav.
Isaak B.
Janet F.
Cyrille A.
Benjamin N.
Paulo M.


Alle anderen die op excursie zijn met de Master intensive zijn veilig terug op de Arusha YWAM-basis. Als uw vrienden niet op deze lijst voorkomen, waren zij niet bij het ongeval betrokken.

Een team van leiders ter plaatse in Arusha, Tanzania, een crisisresponse team in Kona, Hawaï, en andere leiders hebben non-stop gewerkt om op een liefdevolle, meelevende en verantwoordelijke manier te reageren op deze tragedie die zo velen van ons treft. Bedankt voor uw voortdurende gebeden en gevoeligheid tijdens deze emotionele tijd.

Brett Curtis, namens ons Crisis Response Team, onze oprichter, Darlene Cunningham, en ExecMAL-leider, David Hamilton

De mediacontactpersonen zijn voorlopig:

Johnny Gillespie (johnny.gillespie@uofnkona.edu +1(808) 345 4117)
Julie McLaughlin (julie.mclaughlin@ywamships.net) +1 (808) 315-2827

24 februari 2024, 22:30 uur HST — Update #4

Het is ochtend in Tanzania en we zijn diep bedroefd door het overlijden van nog drie van onze dierbare zendelingen als gevolg van het tragische verkeersongeval op zaterdag 24 februari nabij Arusha, Tanzania. Elf van onze vrienden zijn nu bij Jezus. Twee liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Als zendingsbeweging verzamelen we ons rond al diegenen die getroffen zijn door deze tragedie, hun families en hun gemeenschappen. We werken eraan om aan alle dringende praktische, financiële en emotionele behoeften te voldoen die zich voordoen. Er is een fonds opgericht dat donaties kan ontvangen.

Voel je vrij om de donatie link vrijelijk te delen: https://ywamkona.my.site.com/staff/s/campaigngiving?id=701Pj000008pWsaIAE

Bedankt voor uw voortdurende gebeden en steun terwijl we de impact van dit enorme verlies verwerken.

De mediacontactpersonen zijn voorlopig:

Joe Portale (joe.portale@uofnkona.edu +1 (808) 756-6475 WhatsApp)
Johnny Gillespie (johnny.gillespie@uofnkona.edu +1(808) 345 4117)

24 februari 2024, 13:10 uur HST — Update #3

Met groot verdriet bevestigen wij dat 8 van onze dierbare vrienden en geëerde zendelingen zijn overleden als gevolg van het tragische verkeersongeval waarbij meerdere voertuigen betrokken waren op zaterdag 24 februari nabij Arusha, Tanzania. Daarnaast zijn ook verschillende anderen, waaronder de buschauffeur, overleden. Onze gedachten gaan uit naar alle families, vrienden en teamleden die getroffen zijn door dit hartverscheurende verlies.

Om veiligheidsredenen worden hun volledige namen en nationaliteiten vertrouwelijk behandeld. Er wordt contact opgenomen met directe familieleden van degenen die zijn overleden en degenen die in kritieke toestand verkeren, omdat ons coördinerende team ter plaatse updates over hun toestand ontvangt.

Naast de tragedie van dit verlies aan mensenlevens kunnen we bevestigen dat de toestand van vijf van onze leden stabiel is, en van drie in kritieke toestand. Onze liefde en gebeden blijven naar hen en hun families uitgaan terwijl ze blijven vechten voor hun leven.

Er circuleren verschillende onjuiste berichten in het nieuws en op sociale mediakanalen. We moedigen iedereen aan om de families van degenen die getroffen zijn door de tragedie te eren door geen onbevestigde berichten te genereren of te verspreiden. Aarzel niet om de hier geplaatste updates te verspreiden.

Bedankt voor uw voortdurende gebeden en gevoeligheid tijdens deze emotionele tijd.

24 februari 2024, 9:10 uur HST — Update #2

Een update van onze vrienden ter plaatse. We hebben zojuist bericht ontvangen van onze leiders. Wij maken ons grote zorgen om de betrokkenen bij dit ongeval. Eén van de twee bussen bleef onaangetast door de crash met de vrachtwagen en is teruggekeerd naar de YWAM-campus in Arusha. De andere bus met YWAM-leiders en studenten liep aanzienlijke schade op. Verschillende personen bevinden zich in kritieke toestand in de ziekenhuizen van Arusha.

Veel details zijn nog onbekend omdat het te vroeg is om de omstandigheden van specifieke individuen te bevestigen. We zijn nog bezig met het informeren van de families. Blijf alstublieft bidden. Dit is het meest dringend. We staan ​​rechtstreeks in contact met de leiders ter plaatse die met ons communiceren vanuit de ziekenhuizen, de YWAM-campus en de hulpverleners ter plaatse. Ons hart gaat uit naar alle betrokkenen.

De mediacontactpersoon is voorlopig Johnny Gillespie.

(+1 (808) 345 4117 / johnny.gillespie@uofnkona.edu)

24 februari 2024, 06:40 uur HST — Update #1

Twee uur geleden hoorden we van een busongeluk in Arusha, Tanzania, met YWAMers die daar waren samengekomen om een ​​intensieve Executive Masters-cursus van de University of the Nations te volgen. Facilitators en studenten van de cursus zaten samen in twee bussen, toen er één werd aangereden door een vrachtwagen. We zullen u op de hoogte houden zodra we meer weten. Wij bidden voor alle betrokkenen. Onze gedachten gaan uit naar deze vrienden van ons en hun families. Kom hier regelmatig terug voor updates.

Deel:
Redactie

Krijg onze nieuwsbrief

Geef je op om het laatste nieuws te ontvangen

Door op 'Ja, Ik geef me op!' te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze Algemene voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.