Noodhulp damdoorbraak Oekraïne

Damdoorbraak in Oekraïne veroorzaakt noodtoestand in drinkwatervoorziening - YWAM Nederland stuurt waterfilters en steunt wederopbouw.

Redactie
July 4, 2023
5 min read
 leestijd

Onlangs werd Oekraïne getroffen door een opzettelijke explosie van het stuwdam in de Dnipro-rivier, de damdoorbraak resulteerde in een nijpende noodtoestand en een tekort aan schoon drinkwater voor honderdduizenden mensen. Deze verwoestende gebeurtenis heeft geleid tot snelle actie van verschillende organisaties, waaronder YWAM Nederland.

Met het besef van de dringende behoefte aan schoon water, steekt YWAM Nederland de helpende hand uit door waterfilters naar de getroffen gebieden te brengen. Vanochtend vroeg is het team vertrokken. Zij zullen eerst aankomen in Rzeszow en daarna gaan zij naar Ternopil om daar waterfilters en andere goederen aan lokale YWAM werkers te overhandigen.

Waterfilters - Een Levenslijn voor de Getroffenen

Waterfilters spelen een cruciale rol in noodsituaties, omdat ze een praktische en efficiënte oplossing bieden voor het zuiveren van verontreinigd water. Het initiatief van YWAM Nederland is erop gericht om deze filters te verspreiden in samenwerking met lokale partners onder de getroffen gemeenschappen, om ervoor te zorgen dat mensen toegang hebben tot veilig en schoon drinkwater en het risico op door water overgedragen ziekten te verminderen. De Aqua Logic waterfilters worden geleverd door onze partner IBOTA die ook voor vele andere projecten ons voorziet van waterfilters.

Noodhulp en Wederopbouw:

De inspanningen van YWAM Nederland worden versterkt door samenwerkingen met lokale partners en YWAM ter plaatse in Oekraïne. Deze samenwerking aanpak maakt een snelle en effectieve inzet van middelen mogelijk, zodat degenen die hulp nodig hebben tijdig ondersteuning ontvangen.

We hebben gekozen voor een allesomvattende aanpak door fondsen te werven tijdens onze jubileumviering afgelopen 18 mei. De opgehaalde fondsen zijn bestemd voor de bouw van twee simpele huizen in Oekraïne, als onderdak voor gezinnen die getroffen zijn door de oorlog. Deze initiatieven weerspiegelen de toewijding van YWAM Nederland aan het ondersteunen van het herstel op lange termijn van de getroffen gemeenschappen in Oekraïne.

Waves of Hope - Huizen bouwen

In totaal hoopt YWAM Kiev 100 nieuwe simpele huizen te bouwen voor getroffen families. Alle huizen worden in Oekraïne zelf geproduceerd. Samen met internationale YWAM vrijwilligers teams van over de hele wereld, inclusief Nederland, worden deze huizen gebouwd. Elk huis wordt binnen drie dagen opgebouwd.

Volg hier de wederopbouw op de Facebook pagina van YWAM Kiev.

Doneer hier om te geven aan YWAM Kiev's wederopbouwproject

Foto's : YWAM Kiev

Deel:
Redactie

Krijg onze nieuwsbrief

Geef je op om het laatste nieuws te ontvangen

Door op 'Ja, Ik geef me op!' te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze Algemene voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.