Thuis voor de thuislozen

Mensen een thuis zien vinden bij God en van daaruit hun familie, buurt en land zien beïnvloeden met Gods liefde.

5.369780
Thuis voor de thuislozen
Frankrijk
Europa
43.296482
5.369780
Thuis voor de thuislozen
Frankrijk
Europa
5.369780
Over dit project

Wij reiken uit naar de lokale bevolking in Marseille door middel van evangelisatie en buurt activiteiten die mensen samen brengen. Daarnaast bieden we trainingen aan voor zowel lokale als internationale studenten om ze vervolgens uit te kunnen zenden om een verschil te maken daar waar God hen roept. Hierbij hebben we een specifieke focus op de landen rondom de Middellandse Zee (Noord-Afrika, Midden-Oosten en Zuid-Europa).

Marseille staat bekend als een gevaarlijke stad, met veel criminaliteit en armoede. Het is echter ook een prachtige stad met veel historie, prachtige natuur en een overvloed van kleuren, geuren, talen en culturen door de hoge aantallen immigranten die een plekje in Marseille vinden.

Wij geloven dat God deze stad wil veranderen en bekend doen staan om Zijn kracht om dat wat krom is recht te maken. We geloven dat God veel mensen in Marseille tot geloof wil brengen zodat zij in Zijn liefde zullen gaan wandelen en in het klein maar ook in het groot verandering zullen brengen in Marseille. Marseille zal dan mensen aan trekken die die verandering in hun eigen leven willen maar ook geloven we dat God mensen vanuit Marseille wil uitzenden naar landen rond de Middellandse Zee om dezelfde verandering op andere plekken teweeg te brengen.

Drie jaar geleden (juli 2020) verhuisden we met een team van 9 naar Marseille om een Jeugd met een Opdracht basis op te zetten in Marseille om full time aan deze verandering te bouwen. Wij geloven dat verandering begint door voorbede en aanbidding dus als team brengen we veel tijd door in gebed en aanbidding. Zowel op de basis als op straat op strategische plekken in de stad. Hierbij werken we regelmatig samen met christenen van andere organisaties en lokale kerken. Daarnaast gaan we het gesprek aan met mensen op straat, bidden we voor en met mensen, en delen we bijbels uit aan hen die geïnteresseerd zijn om Gods woord te lezen.

We investeren in relaties met mensen bij ons uit de wijk omdat we geloven dat verandering komt door samen te leven en zichtbaar te zijn. Jezus leefde met de mensen en men volgde Hem vanuit een verlangen om bij Hem te willen zijn. We bieden trainingen aan (DTS) om mensen te zien groeien in hun relatie met God en hopen in de toekomst meer vervolg trainingen aan te bieden die mensen handvaten zullen geven om Gods liefde handen en voeten te geven daar waar zij zich geroepen voelen. Onze droom is een bloeiende stad waar Gods liefde tastbaar is voor ieder die de stad bezoekt maar ook een voortdurende stroom mensen die uit gaat vanuit Marseille om dat wat ze ontvangen hebben door te geven op andere plekken in de wereld.

Miranda*
Project Werkers

Ik ben opgegroeid in een gezin met drie pleegbroertje/zusjes zodoende zag ik van jongs af aan dat een fijn thuis hebben niet vanzelfsprekend is. Ik denk dat dit mijn hart heeft doen groeien voor de mensen in deze wereld die geen plek hebben die ze thuis kunnen noemen. Een thuis is een plek waar we ons veilig, geliefd en gezien voelen; een plek waar we op de bank kunnen ploffen en tot rust kunnen komen zodat we vervolgens weer uit kunnen gaan om de wereld mooier te maken door het unieke te gebruiken wat God in ons gelegd heeft. Door mijn studie pedagogische wetenschappen, mijn werk in de jeugdzorg en vervolgens verschillende cursussen en werk in een van de favela's in Brazilië groeide mijn kennis maar ook mijn verlangen om mensen hun thuis te zien vinden bij God. Ik geloof dat we vanuit een veilige thuisbasis bij God kracht, hoop en liefde krijgen om uit te delen aan onze omgeving. Ik geloof dat een identiteit geworteld in God maakt dat we een verandering kunnen bewerkstelligen in onze families, onze wijk en onze natiën. Ik zet me graag in om mensen te ondersteunen om zowel God en hun identiteit in Hem te vinden als wel het omzetten van de ontvangen liefde naar het liefhebben van de omgeving. *Vanwege het zendingswerk in bepaalde landen is dit een fictieve naam.

Stuur ons een bericht/bemoediging
Website
info@ywammarseille.com

Geef aan dit project

Steun het zendingswerk van Thuis voor de thuislozen.