Teaching Arabs Project

Teach and equip people with the gospel of Jesus, to transfrom the Middle East.

35.928371
Teaching Arabs Project
Jordanië
Azië
31.945368
35.928371
Teaching Arabs Project
Jordanië
Azië
35.928371
Over dit project

In de regio waar Jezus 2000 jaar zelf heeft rondgelopen, openbaart Hij zichzelf ook nu nog! In de vervolging groeit Zijn kerk, en wij mogen de lokale kerk en 'Nieuwe gelovigen' ondersteunen in hun relatie met God en met elkaar.

JmeO Jordanie is zoals overal ter wereld gericht op het trainen van jonge gelovigen, door middel van de DTS en anders scholen die we hier organiseren, voor de lokale bevolking en studenten van over de hele wereld.

Verspreid over het hele land zijn er verschillende teams die zich toerichten op evangelisatie en kerkplanting. Waar dat nodig is, helpen we mensen met praktische hulp: professionele training, taallessen, uitdelen van voedselpakketten aan oorlogsvluchtelingen, gevangenis werk en helpen we slachtoffers van mensenhandel.

Ons werk

Sinds 2022 zijn wij de nationale leiders van JmeO in Jordanie. Dit betekend onder anderen dat we de verschillende teams die verspreid over het land wonen en werken ondersteunen en bemoedigen. We bidden voor een lokale kerk in elke stad en elke uithoek van Jordanië, bidden jullie mee?

Door middel van evenementen die we organiseren, werken we aan eenheid tussen de verschillende teams en locaties van JmeO en tussen JmeO, andere organisaties, de traditionele kerken en de kerk van 'nieuwe gelovigen'. Ook helpen we een aantal van onze team praktisch, met het geven van Engelse taallessen aan de lokale jeugd en huisbezoeken en geven we bijbelstudies bij huisgroepen. Daarnaast helpen we nieuwe JmeO-staff om een team te vinden waar ze in passen. Of als er iemand is die een nieuw werk wil beginnen, ondersteunen we die persoon in het vormen van een team.

Jan Willem en Mel
Project Werkers

Jan Willem (Nederlands) en Mel (Nieuw Zeelandse) ontmoette elkaar in 2012 in Jordanië, waar Mel zich met een international team toe richtte op het helpen van Syrische vluchtelingen, en Jan Willem de ‘School of Frontier Missions’ deed. Na twee jaar Arabische taalstudie startte hij een kerk-plantings team in het zuiden van Jordanië. Jan Willem en Mel zijn een paar jaar later getrouwd, en hebben samen voor 6 jaar een team geleid in het noorden van Jordanië, op de grens met Syrië. Met dat team richtte ze zich op evangelisatie, toerusting en kerkplanting onder de Syrische oorlogsvluchtelingen. In 2022 hebben ze het Nationale Leiderschap van Jeugd met een Opdracht Jordanië overgenomen. Ze hebben twee kinderen.

Stuur ons een bericht/bemoediging
Website
jwpetersen@protonmail.com

Geef aan dit project

Steun het zendingswerk van Teaching Arabs Project.