Live life to the full

We geloven dat Jezus kwam om ons leven in overvloed te geven en dat we daarvan mogen uitdelen aan onze naaste.

147.186574
Live life to the full
Papua Nieuw-Guinea
Oceanië
-9.500579
147.186574
Live life to the full
Papua Nieuw-Guinea
Oceanië
147.186574
Over dit project

Samen bouwen aan gezonde levens, gezonde gemeenschappen en een gezond land.

Papoea-Nieuw Guinea

Papoea-Nieuw Guinea heeft ruim 9 miljoen inwoners. Meer dan 84% van de bevolking leeft op het platteland, afgezonderd en geïsoleerd. PNG staat bekend als ‘the land of the unexpected’ Met meer dan 800 verschillende talen en 22 provincies met verschillende stammen en culturen, is PNG een enorm divers land. Het aantal inwoners van Port Moresby wordt geschat op zo’n 400,000 of meer en dit aantal blijft groeien.

Er zijn meer dan 100 basis- en middelbare scholen. 90% van de jongeren van 15-24 jaar oud in National Capital District waren werkloos in 2011.

Volgens de WHO had PNG 62 tandarts in 2019. En daarnaast heeft PNG de meeste gevallen van mondkanker wereldwijd. Er is veel huiselijk geweld, hoge werkloosheid, wat leidt tot veel criminaliteit, en weinig tot geen toegang tot gezondheidszorg. Er is behoefte aan hulp en een boodschap van hoop!

YWAM Medical Ships

Vanuit de visie om elk aspect van de samenleving te zien bloeien in Australië en Papoea-Nieuw Guinea, zet YWAM Medical Ships zich in in vier gebieden: training, medisch, jeugdwerk, en radio. Het hoofdkantoor van YWAM MS is in Townsville, Australië. Meer dan 10 jaar werkte YWAM MS in PNG met een medisch schip. Met het schip konden we de meest afgelegen dorpen bereiken met gezondheidszorg en het evangelie.

Inmiddels heeft YWAM MS ook een campus opgericht in Port Moresby, de hoofdstad van PNG om de bediening lokaal beter te kunnen ondersteunen. De campus is gericht op het faciliteren van training and lokale outreaches. De campus biedt Discipleship Training School, Discipleship Bible School, en Introduction to Global Health & Development Schools. In Port Moresby, organiseren we school seminars voor jongeren over het doel in je leven, gezonde relatie en doorzettingsvermogen. Daarnaast organiseren we ook korte outreaches voor (YWAM) teams van over de hele wereld.

Samen bouwen we aan ‘healthy lives, healthy communities and a healthy nation’.

Sinds 2019 heeft YWAM MS een dental trailer, met 3 tandarts stoelen, een generator en sterilisatie apparatuur. Deze trailer wordt sinds 2022 ingezet voor lokale outreaches in scholen in Port Moresby, waarbij we tandheelkundige zorg verlenen aan scholieren.

Sinds 2022 heeft YWAM MS twee patrol boats, die gedoneerd zijn door YWAM Norway. Deze boten worden gebruikt voor lokale outreaches en maken het mogelijk om naar de meest afgelegen kustdorpen te varen en medische zorg te verlenen. Daarnaast geeft het ons de mogelijkheid om tijd door te brengen met de jongeren in de dorpen, hen te bemoedigen en tot nadenken te zetten en te helpen om aan een betere toekomst te werken.

De rol van projectleiders

Als outreach managers zijn wij betrokken bij het organiseren en coördineren van lokale outreaches. We zijn dankbaar dat we onze talenten mogen inzetten aan het bouwen van Gods Koninkrijk hier in PNG!

Joel en Tamara Bal
Project Werkers

Joël en Tamara Bal wonen en werken sinds 2021 in Papoea-Nieuw Guinea bij YWAM Medical Ships. Daar bouwen zij mee aan ‘healthy lives, healthy communities, and a healthy nation’. Zij zijn betrokken bij verschillende bedieningen, waaronder school engagement projecten en het organiseren van lokale outreaches. Zij geloven dat zij in Papoea-Nieuw Guinea een verschil mogen maken en zetten hier graag hun talenten in voor het bouwen aan Gods koninkrijk.

Stuur ons een bericht/bemoediging
Website
joelentamara@hotmail.com

Geef aan dit project

Steun het zendingswerk van Live life to the full.