Letland zending

Jongeren in staat stellen hun potentie te bereiken

22.591770
Letland zending
Letland
Europa
57.370979
22.591770
Letland zending
Letland
Europa
22.591770
Over dit project

Uitreiken naar kwetsbare doelgroepen door het organiseren van tienerkampen, bezoeken aan een crisisopvang en het uitdelen van kleding.

Tieners

Niet lang nadat ik mijn werk in Letland was begonnen wist ik al dat ik van betekenis wilde zijn voor tieners die geen goede thuissituatie hebben. Dit doe ik o.a. door het organiseren van tienerkampen die plaatsvinden op onze JmeO basis.  Ik wil de Letse tieners meegeven dat er een hoopvolle toekomst is samen met God, ook al is hun eigen situatie of de situatie in het land niet altijd zo hoopvol of veelbelovend. Mijn hart heeft een speciale plek voor tieners uit pleeg- of adoptiegezinnen en we zien hoe God ons deze tieners toevertrouwt. Het is speciaal om juist hen over Gods liefde te vertellen en dat Jezus altijd bij hun is, in welke omstandigheden ze zich ook bevinden.

Crisisopvang

Sinds 2019 ga ik wekelijks op bezoek bij een crisisopvang bij ons in de buurt. Hier worden vrouwen en kinderen opgevangen die geen veilig thuis hebben om te wonen, mishandeld worden door hun partner, of misbruik ondervinden. Met een klein team bezoeken we de mensen die hier verblijven en proberen we vriendschappen op te bouwen door laagdrempelige activiteiten en gesprekken. We hopen ze mee te geven dat er met God altijd hoop is.

Kledingbank

Op het Letse platteland is er nog altijd veel armoede en geld voor kleding is er dan vaak niet. Daarom proberen we onze lokale gemeenschap te ondersteunen door tweedehandskleding uit te delen. Zowel ouderen, als gezinnen met kinderen komen naar onze basis toe om hier kleding uit te zoeken die ze nodig hebben. Het is mijn verlangen om ook een luisterend oor te zijn, en soms kan ik met de toch vaak gereserveerde Letten een praatje maken of voor ze bidden."

Naomi
Project Werkers

In 2011 kwam de Zeeuwse Naomi voor het eerst in Letland, en na in 2012 een DTS te doen, is ze niet meer weggegaan; Letland is haar thuis geworden, waar ze de taal en cultuur begrijpt en beheerst. Door de jaren heen is ze betrokken (geweest) bij verschillende projecten zoals een teambuilding parcours op de basis en de outdoor leiderschapstraining NIKO. In 2015 deed ze de Bible Core Course, waarna ze vervolgens ook medewerkster werd van deze training. Ook is ze getraind als TBRI practicioner en volgde ze de Children at Risk school, met name omdat God het op haar hart heeft gelegd om uit te reiken naar kwetsbare jongeren. Hier is ze tegenwoordig met name mee bezig, om op verschillende manier naar deze groep uit te reiken.

Stuur ons een bericht/bemoediging
Website
naomi@ywam.lv

Geef aan dit project

Steun het zendingswerk van Letland zending.