Terugblik YWAM Nederland jubileumfeest

Afgelopen donderdag vierde Jeugd met een Opdracht Nederland haar 50 jaar jubileum.

Redactie
July 4, 2023
5 min read
 leestijd

Afgelopen donderdag vierde Jeugd met een Opdracht Nederland in zonnig Heerde haar 50 jaar bestaan. Ruim 2000 mensen bezochten op Hemelvaartsdag het terrein van YWAM aan de Mussenkampseweg. Ze kwamen uit de omgeving, heel Nederland en van ‘de einden der aarde’: Zuid-Afrika, Noorwegen, Amerika, Nieuw-Zeeland.

De dag had een sterk reünistisch karakter. Mensen die elkaar in soms geen tientallen jaren hadden gezien, ontmoetten elkaar. Op en in de omgeving van Heidebeek verbleven zo’n zeventig mensen trouwens al een hele week in het kader van het jubileum.

Kinderen en Tieners genoten van de buitenactiviteiten op YWAM Nederland jubileum feest
Kinderen en tieners genoten van de buitenactiviteiten.

Ochtend Programma

In de ochtend was er een dienst met aansluitend een lunch voor 500 staff en alumni. Ook de nieuwe website van YWAM Nederland werd gelanceerd.

Loren en Darlene Cunningham oprichters van YWAM internationaal hadden speciaal voor deze dag een prachtige boodschap gegeven vanuit hun huis in Kona, Hawaii. Bekijk hier hun video:


Middagviering

Het uitgebreide programma, voor zowel jong als oud, bevatte verschillende hoogtepunten, waaronder de welhaast onvermijdelijke kingsize jubileumtaart.

Bijzonder was het optreden van een formatie veteranen die zo’n 35 jaar geleden betrokken was bij (toen) vernieuwende muziek in kerken en gemeenten, het project Muziek voor de Koning. Jeff Fountain, Peter Helms, Karen Lafferty, Belinda van de Loo en anderen lieten zien en horen dat zij het muzikale vak nog volledig beheersen.

Romkje en Jeff Fountain snijden de Jubileum taart van YWAM Nederland aan
Romkje en Jeff Fountain met de kingsize jubileumtaart

Ook spraken er Christelijke leiders zoals Ruben Flach van Opwekking, Arjen van der Wolf van Mercy Ships en Gert-Jan Segers, voormalig politiek leider van de Christen Unie. Hij getuigde hoe het werk van YWAM zijn gezinsleven positief veranderd heeft. 

Bekijk hier nogmaals de livestream van de middag dienst:


In het middagprogramma riep directeur Freek van Balen van YWAM Nederland de aanwezigen op om de opdracht waarmee de organisatie in het leven werd geroepen, met hart en ziel te blijven omarmen en uit te voeren. Dat is de verkondiging van het evangelie van Jezus Christus aan alle volken op aarde. Iedereen moet de kans hebben gekregen dat nieuws te horen. Hij zegde zijn medewerking toe om die inspanning te verrichten in samenwerking met (zuster)organisaties die dat doel ook nastreven. En het is van vitaal belang dat jongeren daarin een vooraanstaande rol op zich gaan en blijven nemen.

Jong en oud vierden het YWAM jubileumfeest mee
Jong en oud vierden het YWAM jubileumfeest mee

Avondviering

Het avondprogramma omvatte een worship concert van zangeres Eline. Ze is bekend van onder andere het lied Jezus Overwinnaar. Ze volgde op Heidebeek jaren geleden een Disicpelschap Training School (DTS), de bekende basisopleiding van YWAM.

Worship avond met Eline op het YWAM jubileumfeest
Aanbiddingsavond met Eline

Noah Fensome en Maryse van Balen gaven een woord om jongeren uit te dagen om voor Jezus de wereld in te gaan. Velen gaven gehoor daaraan en als teken van toewijding aan de Grote Opdracht staken zij hun schoenen de lucht in.

Noah Fensome van YWAM Amsterdam moedigt jongeren aan gehoor te geven aan de Grote Opdracht
Schoenen omhoog als teken om bereidt te zijn het Evangelie te delen

Jongeren geactiveerd om zich in te zetten voor de Grote Opdracht.
Jongeren geactiveerd om zich in te zetten voor de Grote Opdracht.

Bekijk hier de avondviering:

The best is yet to come!


Deel:
Redactie

Krijg onze nieuwsbrief

Geef je op om het laatste nieuws te ontvangen

Door op 'Ja, Ik geef me op!' te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze Algemene voorwaarden.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.